de Staat


Rust
juni 19, 2011, 18:16
Filed under: In en om de tuin

“En niet meer sporten hé Marc, ook geen fietstochtjes meer. Veel rusten, en vroeg gaan slapen. Van die klierkoorts genees je wel, maar als je niet genoeg rust is er een kans dat die vermoeidheid chronisch wordt.”

Zo klonk de preek van mevrouw doktoor afgelopen woensdag ongeveer… waarna er een meer/minder spelletje volgde over het aantal ziektedagen.
Uiteindelijk werd dat 2 dagen en een evaluatie op maandag (morgen dus).

Ik moet toegeven dat die ziektedagen me wel bevallen. ’s Morgens lang blijven liggen, ’s avonds er vroeg in… en overdag op z’n minst nog eens 2 uur slapen (echt slapen!) . Dat doet deugd. Tussen dat slapen door werd de strijk gedaan, kromp de stapel te lezen gazetten tot niets, was er eindelijk tijd om die digicorder-opnames te bekijken waar een “ooit”-label op plakte (zoals de laatste aflevering van Holland Sport – mooie tv), en op 2 afleveringen na ging ook de hele Band of Brothers reeks er nog een keer door.

Gisteren wilde ik dan gaan supporteren tijdens het loopgedeelte aan de Brugse Triatlon (200m wandelen mag waarschijnlijk nog wel :D) … maar efkes gaan liggen was op een uur of 3 slapen uitgelopen had als gevolg dat ik enkel nog de laatsten voorbij zag komen… waarna ik maar besloot te blijven staan tot de allerlaatste voorbijkwam (en dat was een heel eind achter de voorlaatste). Daarbij viel het trouwens op dat daar nauwelijks nog vrouwen bij waren, die waren -op een handvol- na allemaal al doorgekomen. Zouden ze dan toch echt het sterke geslacht zijn? Zou het?

Advertenties

6 reacties so far
Plaats een reactie

Toen ik nog in het park ging lopen verbaasde me het steeds dat er in de zomer veel meer mannen dan vrouwen liepen maar dat in de winter die weinige vrouwen wel volhardden terwijl er bijna geen mannen meer te zien waren .
Maar jou in ieder geval sterkte toegewenst. 😉

Reactie door Ann

Vaneigens datte 🙂
(dedeze hier had klierkoorts zonder het te weten. En gij nu! 😉 )

Anyway: toch veel beterschap en doen wat ik gezegd heb: twee weken thuis. Allé hup!

Reactie door elke

@Ann: Ik hiel als loper ook als een winterstop … en een zomerstop. Maar dat was omdat de doelen nog zoveraf waren dat echt trainen nog geen zin had. (en ik wilde wel eens iets anders doen, dat ook ja)

@elke: vanavond na een dag aanmodderen terug naar de dokteres geweest. 2 weken thuis it is. (ik ga nog een gazettenabo moeten nemen… of eindelijk eens wat boeken lezen… hmmm, ja, ‘k ga dat doen)

Reactie door Marc

spoedig herstel Marc tot een van deze dagen.

Reactie door de moemoe

Heel veel uitrusten hoor, en goed naar de doktor luisteren!
(en veel blogjes schrijven, dat ook, ah ja!)

Reactie door Dulcera

dienstmedeling: volgens mevrouw doktoor zijn de klieren weer hoe ze verwacht worden te zijn… en marc voelt zich ook weer hieperdepiep (als dat niet geweldig is)

Reactie door Marc
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s