de Staat


in de glasklas (3)
november 7, 2010, 16:17
Filed under: Huiswerk, Vormgeving | Tags: ,

In het overgrote deel van de scholen was er deze week door de herfstvakantie geen les… maar wel bij ons.

Gisteren werden de laatste stukken glas gesneden, kregen we onze loodintroductie, en was er nog tijd om al wat glas in de loodprofielen te plooien.

Omdat een prentje zoveel meer zegt… vlnr: les 1, les 2, en 2x les 3.

De lezers van het vorige stukje zullen zien dat de stukken vensterglas er niet gekomen zijn, en dat groene stuk ook al niet… maar er is nog niemand dood gegaan door van gedacht te veranderen.
Het is nog altijd een beetje afwachten of het boeltje bij normaal licht goed zal uitkomen (zo’n lichtbak is niet echt representatief). Ik heb mezelf alvast wijsgemaakt dat een eerste raam er mislukt mag uitzien, maar ergens hoop ik wel dat het direct goed is.

Het snijden ging deze week trouwens al veel beter. Bij het grote blauw stuk aan de linkerkant ben ik naar onderen toe wel net iets te veel van de geplande lijn afgeweken. We zullen volgende week zien of het nog camoufleerbaar is met een loodlijstje.
Dat in lood zetten moet -tot op dit punt gekomen- zowat het simpelste zijn dat we al gehad hebben. Lood uitrekken, snijden (eigenlijk doorduwen), openzetten of dichtknijpen, glas inpassen… c’est simple comme bonjour (en dat mag ook wel eens).

Op naar de volgende les.


2 reacties so far
Plaats een reactie

ik vind het al schoone en kijk uit naar het afgewerkte.

Reactie door elke

Als ’t af is mag je ’t komen bezichtigen : )
(moet er wel nog een plaatsje voor vinden)

Reactie door Marc




Plaats een reactie