de Staat


zwarte tegels, rooie tegels
juli 18, 2010, 15:32
Filed under: Vormgeving | Tags: ,

Mannen maken plannen, wij vinden van onszelf dat we daar goed in zijn… en het is gemakkelijker dan de uitvoering ervan, dat ook.

Als broekventje tekende ik stratenplannen (mét ontelbaar veel huizen, en winkelcentra, pleintjes, parken, verkeerswisselaars) en bouwde ik autootjes en hele huizen (met ingerichte interieurs) met legoblokken…

… en zoals een rockgroepje het ook zei: You can’t deny what you liked as a child. Ik ben nog altijd bezeten van stratenplannen, architectuur en interieurs… en dat zorgt voor steeds meer dozen wegenkaarten, … en (nooit genoeg) prentjesboeken van die laatste 2… al koop ik die natuurlijk voor de toelichtende teksten, om te weten waarom bepaalde keuzes gemaakt werden, jaha.

Beetje bij beetje verzamel je bij het boekbladeren en huizenkijken een hoop ideeën voor het huis dat je (n)ooit zal bouwen. Lichtinval en verlichting, interessante perspectieven (binnen en buiten), kleuren en kleurcombinaties, materialen, texturen, patronen… het is puzzelen tot alles in en bij elkaar past.

Met behulp van deze website, en dan vooral hun tegelplanner vond ik vandaag deze marokaanse zelliges. Ik wil ze in rood en zwart. Lijken me ideaal voor hallen en doorgangen.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s