de Staat


Band of Brothers
mei 22, 2009, 23:49
Filed under: In en om de tuin

Situatieschets:
3 broers (bj 76, 77 en 83), en ik (78).
Geen zussen. 

Ons ma had graag een meisje gehad, in plaats daarvan kreeg ze 4 ‘knechtjoengens’… en een koude oorlog.
Op tv mag het dan wel bestaan. De relaliteit was bij ons wel anders. Wij waren geen team, speelden nauwelijks samen, kwamen zelden overeen.  Niet dat er echt gevochten werd, maar toch. Heel zelden.
Putten graven op het strand was een uitzondering. Dat en landverkennen.

Dat verkennen moet zowat de favoriete bezigheid geweest zijn op familievakanties. Dan waren we een team, werden ontdekkingen enthousiast doorverteld… en net geen vlaggen gepland.
Voor de eeuwigheidswaarde van die vakanties helpt het waarschijnlijk dat er niet veel geweest zijn. Ik denk dat dat er begin jaren 90 een stuk of 4 waren, en het daarbij ook gebleven is… tot vorige week.

Lang-lang geleden ging die eerste vakantie naar De Lommerbergen (nu Landal, toen Center Parcs, Reuver, Nederlands Limburg), en omdat ons ma en pa dat daar ook wel ok vonden, leek het hen wel een goed idee om dat ter gelegenheid van hun 60ste verjaardag nog eens over te doen. Met kroost en aangelanden.

’t Is goed geweest. Er werd gestapt, gefietst, gezwommen, kreem gegeten, gesnowboard, gelachen… en Band of Brothers gekeken.

Na al die jaren hebben we nog altijd heel uiteenlopende karakters (die gaan wel niet meer veranderen), maar waar we als broekventjes moeite deden om elkaar zo weinig mogelijk tegen te komen is er sinds elk van ons zijn stuk land veroverd heeft (allez, bijna toch, ’t kakkernestje zit nog thuis) een omgekeerde beweging en staat het ‘broergevoel’ er.

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

Bedankt voor dit mooi stukje Marc.

Reactie door mimi de moemoe




Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s