de Staat


mind the gap (5)
december 8, 2008, 23:43
Filed under: Hesperolletjes | Tags:

Vooraf: meer over deze reeks vind je hier.

8-12-1988
opgave: een verhaal fantaseren rond volgende gegevens: een jongetje, een kerstboom, sneeuw en een grot.

Een nieuwe kerstboom.

Het was bijna Kerstmis toen dit verhaal gebeurde. Het handelt over een jongen die samen met zijn vader een kerstboom gaat halen.

Op een dag zei de moeder van Jan Janssens dat hij samen (ma) met vader een mooie kerstboom mocht halen. zed waren nog maar pas vertrokken als het begon te sneeuwen. Jan (van) vond het prettig. Zijn vader was niet zo blij, omdat hij nog hout moest (opr) sprokkelen voor de haard. Opeens sloeg de motor van de wagen uit. Ze moesten te voet verder. Gelukkig hadden ze ook een slee mee. Daar kon Jan de hele toch op zitten. Na vele uren wandelen kwamen ze bij het grote bos. Zijn vader vertelde dat hij moest opletten, (v) want er zaten wilde dieren in het bos. Ze trokken een (endje) eindje in het bos. Daar stonden de beste kerstbomen. Er was ook een hoge rots. Jan rende er snel heen. Opeens van Jan de ingang van een grot. Er was een trap naar beneden. Jan ging de trap af, maar opeens struikelde hij over een steen. Jan viel naar beneden. hij riep nog om hulp, maar niemand hoorde hem. Als hij beneden kwam, (v) was hij een beetje (be) (was) (duzelig) duizelig. Hij had overal pijn. Hij (ho) had geen krachten meer om naar boven te (bl) klauteren. Zijn vader was ongerust geworden en ging op zoek naar Jan. Eerst zocht hij aan de rand van de rots. Daar zag hij niets. Dan ging hij op de top zoeken. Zo vond hij ook de ingang van de grot. Hij ging een paar treden naar beneden en riep “Jaaaaaan!!” Het antwoord was een zacht gekreun. Zijn (w) vader riep: “Jan, ben jij dat?” En weer hoorde hij een zacht gekreun. Hij rende vlug naar Jan toe, nam hem op en ging naar boven. Ondertussen had vader al een kerstboom gevonden.

Zo gingen ze naar huis als twee zwervers met een kerstboom.

De juffrouw schreef:
Zeer mooi verhaal, maar zeer slordig geschreven. Let a.u.b. op je schrift, Marc! (8/10)

Marc’s commentaar vandaag:
Wij hebben thuis noois een echte kerstboom gehad. De toen-Marc dacht dat die gewoon in het wild gekapt werden, of uit ‘de nof’ in de living gesleept werd om daarna weer teruggeplant te worden. Echtentecht!
En stel je voor dat er slee-sneeuw lag.

(volgende editie: 26 januari)

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

Ik zie het al helemaal voor me. En die arme vader moest dan verzekers ook de Jan nog dragen…

Reactie door elke
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s