de Staat


naar ploegsteert (finish)
november 11, 2008, 22:50
Filed under: Sport | Tags: , , ,

Zal ik even euforisch gaan doen?

Het was druk in Ploegsteert. Ons favoriet najaarsloopevent wint blijkbaar aan naambekendheid. Vanop de lokale expressweg was bij de normale afrit een veel te lange file te zien (met veel oldtimers, dat wel)… wat ons deed besluiten nog een afrit verder te rijden… die pas in Frankrijk bleek te liggen, en we de kans kregen Houplines en Le Bizet te bezichtigen voor we via deze invalsweg ook in een ploegsteert-file terecht kwamen… en vlakbij het centrum (en de start) toch nog een parkeerplaatsje vonden. (há ende yuiy!)

Gelukkig ging het borstnummerafhalen heel vlot, het filerijden had onze timing een beetje om zeep geholpen naar de botten gehaald waardoor de kleedkamer al aan het leeglopen was toen wij daar aankwamen. Nu was het gewoon nog een zaak van uitmaken of er met of zonder regenjas gelopen kon worden. Ik ging voor de met-jas-piste, F en J gingen aanvankelijk zonder. Aanvankelijk zeg ik. Bij het naar de start joggen veranderden ze van mening (de tijd zou hen gelijk geven), en keerden we terug naar de kleedkamers.
Terug bij de start bleek iedereen al zo’n 2 minuten weg… maar dat was niet erg, de tijden werden namelijk bijgehouden met een chip. Die registreerde je bij de start en de finish, dus op die paar minuten zou het niet komen.

Dacht ik.

Niet iedereen loopt namelijk even snel. En ik wilde vooruit, waardoor enig gezig-zag en bermloperij van doen was. Dat allemaal onder een wel heel frisse regen (volgens mij was die familie van meneer en mevrouw Hagel).
Maar allei… de eerste 5-6 kilometer gingen in 4’45” per kilometer… en toen was er wat meer ruimte om te lopen en kon het ook nog wat sneller… (opnieuw: yuiy)
Enkel in de boszones moest er nog geploeterd worden… (er was maar 1 spoor dus moest ik wel door de modder-en-plassen-berm) … maar dat ging vrij goed, en de rest is geschiedenis.

enkele tussentijden: (ongeveer)
10km 46’30” / 15km 1u10’00” / 19km 1u28’00”

eindtijd: 1u37’03” (21km)
algemeen klassement: 594ste op 1813 finishers (meer dan 1200 lopers ingehaald dus!)
reëel klassement (op basis van de gelopen tijd): 530ste op 1813 finishers
hartslag: 170-175, na het sprintje naar de aankomst 182bpm

conclusie: traag trainen maakt je sneller.

Advertenties

9 reacties so far
Plaats een reactie

proficiat !!

Reactie door hilde

Ik ben diep, diep onder de indruk. 1.37 is een zeer fraaie tijd voor de halve marathon.

Reactie door Sjaak

Proficiat Marc!
(en ik was het helemaal vergeten met al die rare dagen hier…)

Reactie door elke

Dat is, inderdaad, een mooie tijd.
Tot op 31 mei 2009 in Brussel?

Reactie door Flora Fleempaard

ik vind dat snel.

Reactie door pironik

Al weet ik niets van hardlopen, het feit dat je een halve marathon uitrent is voor mij reden om diep te buigen! (*buigt diep*)

Reactie door elsje

° voor alle proficiaten en buigingen: bedankt, ik buig u weder.

° voor alle snelheidstoestanden: ik stond er zelf ook van te kijken. Dit is 7 minuten sneller dan ik ooit op deze snelheid liep… en dat terwijl ik me voor de start al moe voelde… waarschijnlijk deed dat lijf van me nog een efforke, eens thuis ben ik als een blok in slaap gevallen om pas 4 uur later terug wakker te worden.

° en over brussel: ik zal er zijn, bij leven en welzijn!

Reactie door Marc

Ik ben nu ondertussen al 7 maand ah doen over de 10weken reeks om 5km te kunnen lopen. Als ik jou stelling volg loop ik binnen een aantal maanden met gemak tot in Kortrijk en terug, in topsnelheid… 😉 Way to go, en merci, Marc!

Reactie door Nes

een 10 weken-reeks moet je in 10 weken doen Nes, anders werkt dat niet (echt). De dagen dat je niet loopt zijn even belangrijk als degene waarop je wel loopt.
… en toch maar opletten voor flitspalen hé 😉

Reactie door Marc




Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s