de Staat


Marc kiest een bril (2)
augustus 6, 2008, 19:36
Filed under: In en om de tuin | Tags:

Deel 2: de eerste brillenwinkels

(verwacht geen prentjes, ik had geen fototoestel bij)

Voor ik naar de oogarts vertrok had ik via de gouden gids al een lijstje gemaakt van opticiens in de buurt (= op minder dan 10 min fietsen)
14 waren er dat. Waarschijnlijk is de markt daardoor ietwat verzadigd, en gaat u -mocht u plannen ‘in de verkoop’ hebben- beter iets anders verkopen.

Een contactlenzencentrum kon al meteen geschrapt worden, daar doe ik niet aan mee. Nog 13 te gaan.

13. Serry, Mariastraat 6 … ik weet eigenlijk nog niet welke richting ik uit wil en zie niks dat me aanspreekt. Verkoper komt over als een verkoper, ik zocht een adviseur.

12. Blomme, Smedenstraat 66 … Kleine winkel met niet zo uitgebreid maar wel mooi aanbod. Goeie uitleg. Mooie plastieken bril gezien, limoengroen met zwart. Die brilmensen hebben het dan wel niet over plastiek, maar lets face it, daar komt het toch op neer.

11. Claeyssens, Smedenstraat 5 … filiaal van kleine keten. Enorm aanbod én de eerste die met een transparant plastieken hulpstuk afkomt waardoor bijna-blinden als ik ook zien wat ze op hun neus zetten (aanrader voor alle opticiens). Goeie verkoper, zei meteen (nog voor ik zelf kon kijken) of een bril paste of niet. Had telkens gelijk. Ik weerhield er uiteindelijk 3. Twee plastieken brillen, de ene met oranje accenten, de andere met groene… en daarnaast ook een prachtig geplooide metalen bril in een heel schoon donkerbruingrijs, maar die plooien, beste lezers, die plooien. (kaartje met codes gevraagd en gekregen).

10. Delbecque, Zuidzandstraat 52 … Winkelman was aan het bellen toen ik binnenkwam maar ronde het gesprek meteen af (bonus). Hier koos ik een kaki metalen bril, de kleur en de bril pasten me (denk ik). Bij de plastiek brillen zat niks dat ik echt schoon vond. De man maakte op aanvraag een fiche met de keuze die ik maakte en gaf me een briefje met de openingsuren.

9. De Ridder, Katelijnestraat 38 … Alweer een miniketen. De verkoopster leek een jobstudente, haalde veel monturen uit, maar ik bleef bij degene die ik in de etalage zag, en de variante met het lichtblauwe accent. Krijgt een bonuspunt voor het aanbrengen van dat lichtblauw. Ik kreeg een kaartje van de winkel met daarop de serienummers en het merk van de modellen die ik koos (AKARTI – de brillen zijn schoner in het echt dan op foto).

8. De Baere, Sint-Jorisstraat 2 … Bleek met pensioen.

7. Lucas, Vlamingstraat 19 … Vriendelijke verkoopster met geapprecieerde eigen mening. Vond dat kleine donkere brillen mij wel pasten. Dat dacht ik niet (en ik ging wel heel erg op Reborn lijken), en koos uiteindelijk niks. De place to be indien het iets extravaganter mag zijn.

… en toen was het al een eind na zessen, deed ik een proficiat-met-je-verjaardag-telefoon en zag de Hoet/theo-winkel afsluiten.

Aan de deur geweest maar (reeds) gesloten (kwam er tussen 18u en 18u30 voorbij):
BM optiek, Dejonghe, Hans Anders, Hoet en Pearl

Plaatsen om terug te keren: nrs.11, 10 en 9. Bij die laatste kan het van in de etalage.

Advertenties

6 reacties so far
Plaats een reactie

tip: ga niet voor ‘vertrouwd’, da’s meestal een bril die erg lijkt op wat je al hebt, ben je binnen de kortste keren terug beu. Hetgeen waar ik vorige keer voor gegaan ben was: hé, da’s vreemd, maar toch, ik denk, ja….
Deel trouwens je lenzen-mening, maar dat had je wel al door.

Reactie door Nes

Ik ben niet van plan om al die winkels met jou af te lopen, marc. Een goeie voorselectie van de opticiens is noodzakelijk. Bedoeling is dat je er nog teruggaat.
En verder treed ik Nes bij. Maar dat is ook niks nieuws 🙂

Reactie door elke

Klinkt alsof het nog wel even gaat duren voor je een nieuwe bril hebt…

Reactie door elsje

Het enige wat ik hier over kan zeggen is: lang leven lenzen! Ookal doe je er niet aan mee, tis nog zo praktisch.

Reactie door annava

@ nes: het gaat alleszins iets helemaal anders zijn, zeker qua vorm en kleur.

@ elke: zal niet nodig zijn hoor, ik heb een brillen-top 3 in mijn hoofd

@ elsje: neeneen, het aflopen bij die winkels gaat heel vlot hoor, ben er geen enkele keer langer dan een kwartier binnen geweest. Denk maar iets langer dan een uur rondgefietst te hebben om al de bovenstaande opticiens aan te doen.
Morgen of zaterdag is dat geklonken (alvast één van de interssante winkels is tot vrijdag in verlof).

@ annava: ik hou wel van brillen 😀

Reactie door Marc

Ik heb mijn bril jaren vervloekt, maar heb er ondertussen niets meer tegen. Ik zie mijn bril als een extra accessoire.

Ik wissel af met lenzen. Allez ja, da’s ’t idee. Meestal heb ik toch mijn bril op omdat ik ’s morgens te lui ben om mijn lenzen in te steken. Niettemin vind ik lenzen in bepaalde omstandigheden véél handiger…

Reactie door Zita
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s