de Staat


Toon me hoe je lakens plooit
september 26, 2007, 08:35
Filed under: Huiswerk | Tags: , , , , , ,

(voor de nieuwe lezers: marc (há, hij schrijft over zichzelf in de derde persoon) is pas de ouderlijke stulp uit en bewoont nu een bijna afgewerkte minivariant van wat algemeen als ‘huis’ omschreven wordt)

Toon me hoe je lakens plooit. Hoe geweldig kan een songtekstlijn zijn? (muzikum eens op “sheryl crow i need you so“)
Vandaag was hij zelfs bijna toepasselijk, doch… helaas-helaas, lakens waren er niet bij.

Een aantal dagen terug schreef ik al dat een huis proper houden met momenten een avondvullend programma is… wel, een rondje wassalon, eten en strijk is dat gewoon zonder twijfel. Mijn respect voor de werkende mens die een gezinshuishouden runt stijgt elke dag.
Nog een geluk dat het wassalon vlakbij is, en dat je er voor de deur kan parkeren (er zijn fietsparkings – zie je wel, M., dat het woord gebruikt wordt), en dat er een nachtwinkel tegenover is (tempting, tempting… maar toch niet – en iemand moet eens nagaan wat nachtwinkeluitbaters met kleefletters hebben), en dat er nog volk komt waar je dan een gesprek mee kan voeren … … … of neen, wat blijkt, dat wordt niet gedaan, neen, ieder doet zijn wasmachinedans (of de droogkastvariante) op z’n eentje. En tijdens het wachten dan? Nope, al evenmin. Ik vermoed dat het een vorm van wasseretteyoga is, in het hele proces sluit je je af van de buitenwereld, uhu, ik heb het gezien… en wordt zelfs niet gehaai-baaid (hey / tot de volgende), neen… of toch, het Zweedse stel-met-kind-met-wasmandfascinatie knikte eens bij het buitengaan, en zij spraken ook (met elkaar dan nog, ze zullen onze gebruiken nog niet goed kennen, vergeef het hen).
Eenderhoe (het is een google boomerang-woord voor deze blog), alles ging zoals het hoorde… bij het buitenkomen had elk stuk wasgoed nog zijn respectievelijke kleur… en hopelijk ook afmeting – dat moet nog blijken.

En het strijken? Wel aangezien alles uit de no-nonsense afdeling komt en ook min of meer baumwollig is ging dat als een trein (welkom op de Ionic Deepsteam-express).

Soundtrack (per hoofdstuk)
wassalon: het ge-‘k-djoef k-djoef flush’ van de was- en droogmachines (voor de drone-liefhebbers)
eten maken (en verorberen): Scram C Baby :: The thing that wears my ring
strijken: Hooverphonic :: The magnificent tree
blogstukje schrijven: Moondog :: The German Years (1977-1999) cd1

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s