de Staat


Beethoven is een timmerman
september 25, 2007, 08:30
Filed under: In en om de tuin | Tags: , ,

Zet 2 componisten met faam bij elkaar en er komt geheid miserie van.
Dat is hier niet anders.
Pas op, er wordt niet geroepen, de heren voeren zelfs geen gesprek. Stoïcijns vullen ze de ruimte. Teveel ego voor 18m², voor 40m³.

Verdi toont zich tot nu toe de koelste (een A-label waard). De stand van zijn mondhoeken laat dan wel vermoeden dat de druk stijgt, hij geeft er – voorlopig – niet aan toe.
Dat in tegenstelling tot de man voor hem. Beethoven. Telkens er iemand voorbij komt gaan zijn ergernissen het rood in, trilt hij hoorbaar. Het is een licht gerommel. De eruptie van een interne donderslag. De man lijkt gekraakt.
Het is onmogelijk nu nog de oorzaak te achterhalen van zoveel dwarsheid, en de mannen in kwestie gaan het ook niet vertellen. Er wordt ons enkel het gissen gelaten.
(en dat doen we)

Volgens mij heeft Verdi hem – toen ze hier alleen waren – toegesist (je gelooft toch niet dat de grote B écht doof was) dat hij maar half was, dat hij daar voor aap stond, zo zonder Von op zijn buik. Het zal hem diep in zijn Ludwig getroffen hebben. De gedachte! De laksheid waarmee hij behandeld was. En die Verdi daar, die moest zonodig het mes nog wat dieper duwen. Hij zou hem eens een tadadadaa op zijn Italiaans smoelwerk timmeren.

(en dan herdenken, opnieuw)

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s