de Staat


Voortuinverleiders
april 24, 2007, 20:09
Filed under: Film / TV / Radio, Vormgeving | Tags: ,

Maandagavond is ten huize marc Heroes-avond. Gisteren echter door buurtvergaderingverplichtingen niet kunnen kijken (heb ik iets gemist?) maar wel goed gelachen, en er de kleikop-link (bezoek de kliktip-rubriek!) aan overgehouden.

Helden horen onbekend te zijn, of moeten zich tenminste achter een kettingbotsingverzekerende dikke mistbank verschuilen. Naast de onbaatzuchtige goededadenman of –vrouw staan daar bij mij ook een aantal designers bij. Zoals de ontwerper van de spierwitte papieren zakdoek-verpakking met knalrood open-mij-hier-lipje, of degene die de Lada weetikveel uit zijn potlood schudde.

Wat een geweldig mooie auto is dat. (Ik verdenk Marc Newson ervan deze auto als voorbeeld genomen te hebben bij het tekenen van zijn Ford-prototype.) Al een tijdje staat er langs de baan Zeebrugge-Lissewege eentje – weliswaar steeds minder – te blinken met een knipogend ‘te koop’-bordje. Het is nog niet zo erg dat ik ga remmen of vertragen om een geparkeerde auto te bekijken, maar – man-man – wat een schoonheid. Zelfs in beige.

+ als uitsmijter: het kruispunt verderop wordt bij ons thuis (met dank aan Kris T) wel eens de tippelzone genoemd. Omdat een aantal voor de rode lichten wachtende chauffeurs wel eens naar het overstekend wild durft te toeteren.

Typmuziek:
Einstürzende Neubauten :: 1991-2001

waren hier de laatste dagen ook verleidelijk:
Zita Swoon :: The Sound Hobbyist
Pox :: On Your House
dEUS :: In a bar, under the sea
Tom Waits :: Real Gone

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s