de Staat


Zweeds gaan (1)
april 7, 2007, 14:07
Filed under: Huiswerk | Tags: , ,

Op een leeftijd waarbij verloren lopen op een parkeerplaats nog een waarschijnlijkheid was moet ik er al eens geweest zijn. Hoog tijd dus voor een nieuw bezoekje aan het land van de – niet langer – gele potloodjes, het meeneemmekka voor zelfbouwmeubilair, het promohuis van de zweedse gehaktballetjes, IKEA.

Een keuken was het doel, een zaterdag de tijd, en timing essentieel (zo bleek). Ondanks de – “het is daar retedruk” – waarschuwingen toch pas omstreeks 9u30 richting Ternat vertrokken. Fileloos en een rookpauze later (mijn broer rookt en moet daarom af en toe eens gelucht worden) rijden we de parking op, het geluk is aan onze kant, en de laatste parkeerplaats (laten we er even in geloven) recht voor de ingang (verloren lopen zou moeilijk worden).

Dus hop recht naar de keukenafdeling en – voor sommigen iets te lang – even wachten. Dan kom je bij het keukeninfomeisje (vrouwen van 45 kunnen ook meisjes zijn) en knik je: “Ja, het is voor een bestelling, met levering en plaatsing en neen, financiering zal niet nodig zijn.” Het kiendje tikt mijn gegevens in vraagt dan: “er is een wachttijd van 4 à 5 uur, weet u zeker dat u zolang wilt wachten?”. Mijn broer die het daarnet al op z’n heupen kreeg draait z’n ogen weg en ik zeg “Tuurlijk wachten we.” En weg zijn we.

Na heel wat gewandel, eten (2 eetbonnen moesten het wachten verzachten), uitvoerige stoel en zeteltesttoestanden, drinken, het hele zootje anderhalve keer gezien te hebben, en nog wat drinken, is het na vijf en een half uur eindelijk onze beurt.

Dan kom je bij een verkoper/planner/infomatieman terecht. Die tekent de keuken die in de loop van de dag – with a little help van de toonzaalmodellen – in m’n hoofd een kleur, indeling, werkblad en handgreep gekregen heeft in z’n keukentekenprogramma, stelt een aantal aanpassingen voor, en vult met jou een aantal formulieren in. En hun daar sta je weer buiten.

De volgende dagen wacht je op een telefoontje van de technieker om een voorbezoek vast te leggen (om op te meten enz). Binnen de 3 dagen hadden ze beloofd. Het zijn er 9 geworden, en volgende week komt er dus iemand.

Ik kijk er naar uit.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s