de Staat


Wafelijzerzussen met kreem en rozijnen met Red Bull
november 12, 2005, 19:58
Filed under: Sport | Tags:

Ploegsteert 11 november 2005

TE KOOP: Pommes de terre
8km: SERREZ A DROIT  /  RECHTS AANDRUKKEN

In het stukje Henegouwen tussen West-Vlaanderen en de Franse grens, het wafelijzerzusje (zusje, want heuvelachtig) van de Voerstreek… Le (melting)pot Belge. Ploegsteert.

De weg voor de “Salle VDB” is de startplaats voor de feesteditie (25jaar) van de “Course du Souvenir”. Het symbolische 11/11 11u was als startuur voorbehouden aan de 8km-lopers. Wij – 21km-lopers – werden gespaard tot 11u20. Het uur waarop Foch (Franse maarschalk ter plaatse) 87jaar geleden eindelijk van de opwinding bekomen was en tijd vond voor een sigaar(tje), het uur van genieten.

En of het genieten was, november was nooit zo februari en mei als afgelopen vrijdag. Februari zoals het weer waar de voorspelde verspreidde bewolking… klaar was om zich te verspreiden, nog even bleef hangen (het was een nationale feestdag, remember), maar het toch droog hield (zo extreem Belgisch gezind ben ik nu ook weer niet).
Het meigevoel (geen 18mei maar een 1mei-gevoel) kwam voort uit het heerlijke heksenketelsfeertje van een organisatie die uit zijn voegen barst. Hectisch, maar met de glimlach. Alsof ge op een snikhete dag in de file naar de kust staat, en de airco werkt, maar ge doet de autoraampjes toch allemaal naar beneden, en ge zet de radio op dezelfde post als deze in de auto naast je, en jullie komen overeen dat de vervangmuziek beter is dan wat er te horen is als er niet gestaakt wordt bij de radio, en de kleinen moet niet naar de wc, en der is nog kreem in de frigobox (en die is nog niet gesmolten).

Ideale looptemperatuur en een moraal waar de wind zijn meerdere in moest herkennen (maar dat niet direct deed, zou wel eens een bril kunnen gebruiken).
Een prachtig parcours door Ploegsteert en bos- en weideomgeving. Over beton, en asfalt, en grint, en modder. Langs de beste bevoorradingen, mét rozijnen en appelsienen en Red Bull (dat ik wegens een ‘is dat wel gezond’-gevoel laten staan heb). Naar een aankomst met sportdrank en streekbier en tombola (nr 4498, ge hebt een auto gewonnen).

De cijfers:
Afstand: 21km
Aantal deelnemers dat de aankomst haalde: 1878
Looptijd: 1u44’02” (mijn beste tijd)
Plaats in de uitslag: 1000ste

Eervolle vermelding voor:
Collega Fred, de mens is dubbel zo oud als ikzelf (op een paar maanden na) maar wordt nog ieder jaar beter (1551ste & 1u55’34”).

Richtingaangevers:
www.mto.be (organisatie)

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s