de Staat


Zeebrugge Koerse
augustus 28, 2005, 19:48
Filed under: Sport | Tags:

Het patroon moet met wat goede wil vergelijkbaar zijn met de menselijke celstructuur. Het binnenste deel van de cel ziet in dit geval echter groen (neen, niet figuurlijk bedoeld). Preciezer zou je kunnen zeggen: middengroen met donkerdere, maar ook lichtere stippen (maar als je dat wil mag je ook zeggen dat de aluminiumfolie naast het azijn staat). Een roetrode strook van ongelijke breedte kan voor de celwand doorgaan. Tussen deze – kwistig neergegooide – elementen door slingeren zich donkere stroken (afhankelijk van hun leeftijd varieert het van middengrijs voor de oude tot laat ons zeggen 80% zwart – neen, maak er maar 75% van – voor de jonge slingerstroken.

De waterlander die deze maandagmorgengeometrie overvliegt en ons de observatie bezorgt heeft vooral oog voor de randen – eigenlijk de uitstoot – van de roetrode strook. Energiereep komt hier in een totaal anders perspectief te staan. Snoepsimpel wordt het echter niet, want – meeuw-meeuw – daar komen de rivalen.
De soundtrack van Top Gun ligt in de player, de slijmerige delen worden geskipt, mosselen hadden ze gisteren al. Hier wint enkel de grootste lefgozer, degene met de scherpste bek. Deelnemen is een evidentie, winnen een noodzaak.

Na 14 (iets van die orde) jaren trouwe dienst werd de olympische gedachte dit jaar uit het “handboek tot vermaken van de massa” van het Zeebrugs feestcomité geschrapt en een officiële uitslag geïntroduceerd. De organisatoren behielden echter wel het bijhorende – en bijzonder charmante – nattevingerwerk. De aanwezigheid van deze op platte kaas met importverse stukken kiwi  levende – en dus gezonde maar van een zekere vorm van opportunisme getuigende – hoeveelheid non-professionaliteit creëert de gedroomde gelegenheid om de chaostheorie aan de praktijk te toetsen.

Ondanks het feit, of net omdat je het aantal deelnemers al enkele jaren kan tellen was op de vingers van Ganeesha was er ook dit jaar geen goddelijk vermenigvuldigde massa in de straten van Zeebrugge te zien.

De start was voorzien om 19u15 maar moest even uitgesteld worden omdat sommige seingevers (sociale mensen zijnde, jaja, jaja) het leuker vonden om samen op één kruispunt te staan dan om de nog niet bezette gebie… straathoeken in te nemen.

Van bij de startstreeploze start – jep, dat waren ze dus vergeten – was er dus de klassieke strijd tussen ‘meneer facteur’, ‘de bakker’, ‘de zeune van’, ‘den dienen van up den noek’ en ‘tiens, den dezen kenek niet’. 2 plaatselijke ronden voor degenen die 4,6 km liepen, en het dubbele voor de mensen die er voor kozen om twee keer zoveel te lopen. Bij elke doortocht aan het café(streepje)startpunt(streepje)eindpunt was er waterbevoorrading voorzien. Om het spannend te houden stond deze tafel nu eens links van de weg, dan weer in het midden (waardoor ik ze dus twee keer gemist heb).

Om het kort te maken, de top vijf van de 9,2km zag er bij de (streeploze) aankomst als volgt uit…

1/ ‘tiens, den dezen kenek niet’
2/ ‘meneer facteur’
3/ ‘tiens, den dezen kenek ook niet’
4/ ‘de zeune van’
5/ ‘den dienen van up den noek’ (marc zelve)

‘de bakker’ heeft het dit jaar wat laten afweten, maar die kan inbrengen dat de dodentocht van bornem nog in zijn benen zat (100km / 22uur stappen)

Normaal had de officiële uitslag een uur na de aankomst beschikbaar moeten zijn, maar na anderhalf uur zat ze er nog lang niet aan te komen. Wel was er voor iedere deelnemer een voedselpakket voorzien (spaghetti, wafels, corn flakes & wat weet ik al niet meer) met als extraatje een iedereen-prijs tombolaticket, in mijn geval richting groot rozijnenbrood en bloemenbon (greep net naast het blusdeken).

Deelnemen is een noodzaak, winnen een evidentie!

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s