de Staat


20km door Brussel / D-1
mei 28, 2005, 21:16
Filed under: Sport | Tags: ,

luister:
Kraftwerk / Elektro kardiogramm
Elektro kardiogramm / minimum maximum / beats per minute

Morgen, morgen, mor-gen
Nog 1 dag tropisch, – op een Belgische schaal –
Nog 1 dag om de juiste in stelling van de airco te vinden
Nog 1 dag om kleur te geven/krijgen

Morgen gaat het regenen
Waarschijnlijk van die zwoele, zware, erwtendikke regen waarvan je maar 1 druppel nodig hebt om helemaal nat te worden. Van die regen in 5-minutenvlagen waarbij je je afvraagt of de dienstdoende wolk een blaasontsteking heeft.

Maar dat is allemaal bijzaak,
Morgen lopen we (marc, zijn benen, en 25000 anderen) de 20km door Brussel.

Een dag 20km op het hitsige ritme van duizenden voeten. Elkaar onbewust aanzettend om sneller, verder, dieper te gaan. Een dag waarop de Cinquantenaire (iemand moet eens opzoeken waarom die pas bij de 75ste verjaardag van België werd ingehuldigd) nog eens de triomfboog mag uithangen, en voor de start reeds de overwinning uitzingt (het is dan ook een triomfboog).

Een triomf voor ons belgenlandje? In dagen dat er gezocht wordt naar De Grootste Belg (nee, voor Leo II kan je niet kiezen, en we weten waarom, de snoodaard – moest hij kunnen, hij brak z’n boog terug af) zijn de dagen dat ik me Belg voel zeldzamer dan trainingscentra voor sterk water. Word ik dan week als een dozijn vlaamsevlagzwaaiers in de Giro 8 Belgen staan toe te wapperen? Nee, op zo’n moment ben ik beschaamd om Belg te zijn en in Vlaanderen te wonen (ik ga mezelf geen Vlaming noemen). Beschaamd omdat we er in een land dat een zakdoek groot is, en waar iedereen een hoop moeite doet om zijn snot op ‘de andere kant’ te doen belanden. Een grote wasmachine, dat hebben we nodig, Om dan Belg in Europa te worden.

Genoeg dramatiek, voorlopig doen we het met een jaarlijks ‘Live Aid’ (straks ‘Live 8’ – zucht) in de vorm van de 20km waarbij we met z’n allen intergemeenschappelijk gaan zweten, zwaaien, lachen, genieten en het wij-gevoel cultiveren. Waardoor de regen vanuit dat oogpunt misschien wel perfect getimed langskomt.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s